Gratis e-læringsforløb
Formål
På baggrund af centrale aspekter af min forskning har jeg udviklet dette e-læringsforløb om relationskompetent praksis i skole og SFO. Formålet er at styrke skoleglæde blandt børnene og arbejdsglæden blandt lærerne og pædagogerne.
Henover et skoleår kan hele skolen følge e-læringsforløbet på 8 møder. Dels for at få et fælles sprog og vidensfundament om den relationelle dimension af skolelivet – som ellers kan være personligt og diffust at tale om. Og dels for at få faciliteret pædagogiske og didaktiske drøftelser, der støtter et forskningsbaseret børne- og læringssyn.
Videoerne kan også bruges på lærer- og pædagoguddannelsen.
Praktisk
E-læringsforløbet består af 8 videoer, der kan ses på et månedligt team- eller personalemøde – afsæt ca. 1 time til hver gang. Hver video varer ca. 15 min., og jeg formidler praksisnære pointer om relationskompetent praksis med konkret inspiration til små greb, man kan bringe i spil som lærer og pædagog. Til slut præsenteres en refleksionsøvelse og et forslag til en afprøvning, som der følges op på i den næste video.
Det vil være en fordel, hvis nærmeste leder deltager i møderne.
Til skoleledelsen
Video til skoleledelsen – kommer snart
Videoen handler om hvordan man på organisatorisk niveau støtter medarbejdernes relationskompetente praksis – og dermed deres trivsels- og udviklingsstøttende samspil med alle børn og unge.

Ledsagende ny bog!
E-læringsforløbet kan med fordel ledsages af studier i bogen Relationskompetent praksis i pædagogiske kontekster fra 2025, som kan bestilles her.

Ledsagende plakater
På skolen kan ophænges plakater med tilhørende postkort for at styrke et fælles sprog og viden om relationskompetent praksis. Plakatsættet består af 6 forskellige A2-plakater og tilhørende blokke med hver 50 postkort, koster samlet 1.200 kr. ekskl. moms og fragt, og bestilles på info@eduk.dk.
Til lærere og pædagoger
Video 0:
Intro-video
Video 1:
Afstemmere og fejlafstemmere
Husk at have printet relationscirklen til alle
Video 2:
Mentalisering
Video 3:
Nærvær og nervesystemet
Video 4:
Kompetencebehovet, kroppen og didaktikken
Video 5:
Samhørighedsbehovet og positive følelser
Video 6:
Autonomibehovet
Video 7:
Omsorgsetik og behovet for at bidrage
Video 8:
Konflikter og mindre skældud
Abonnér på Eduks nyhedsbrev
I nyhedsbrevet, der kommer få gange om året, vil du blive informeret om nye udgivelser, begivenheder og gratis tilbud.
Vi indsamler dit fornavn, efternavn og din e-mailadresse udelukkende med henblik på at sende dig nyhedsbreve. Du kan til enhver tid afmelde dig via linket i nyhedsbrevet. Se også vores persondatapolitik.
