Blog

Det gode skoleliv

af | 18. maj 2022 | Ikke kategoriseret

Der er én rød tråd i dette oplæg – inspiration omkring DET GODE SKOLELIV.

– Kl. 12.10-13 i dag på Radio4 i Kraniebrud, taler jeg om det gode skoleliv for alle børn og unge. – Bl.a. kommer Ditte Maj Gregersen og jeg ind på 6 specifikke behov, som man udfra viden på tværs af forskningsfelter, kan konkludere, at alle børn skal have understøttet: Behovet for tryghed, autonomi, kompetence, samhørighed, sundhed og for at bidrage. Lyt med i dag eller senere her.

– På tirsdag d. 24.5 bidrager jeg til en heldagskonference om børnefællesskaber og praksislæring i Viborg arrangeret bl.a. af Nicolaj Ejler, Peter Staun Kastholm og Marianne Berthelsen. Man kan stadig nå at tilmelde sig her.

– I går var der fest i Politikens Hus med uddelinger af Undervisningsprisen med Jacob Fuglsang ved rorpinden. Læreres positive betydning for børn og unges liv og udvikling skulle hyldes med 9 fantastiske lærere som omdrejningspunkt. Læs de gribende artikler om lærerne her:

Jeg vil slutte dette indlæg med ordene af John Toldsted, som vandt prisen som årets gymnasielærer. Han sagde bl.a. i sin takketale:
“Jeg kan godt lide ordene verdensentusiasme eller det etiske medansvar – som nogle profiler over de faglige mål, der risler ned og gennemryster vores praksisser hver dag. Som er større end bare eksamenstræning.”No alternative text description for this image