Blog

Skolen kan gøre en positiv forskel for udsatte børn, men mange ender ofte med meget skældud

af | 11. februar 2022 | Kommentar, Skole, Skole uden skældud

Omkring hvert tiende barn vokser op i utryghed i et hjem med alkoholmisbrug. To ud af tre af børnene taler ikke med nogen om det.
En pige på 12 år har fortalt til Børns Vilkårs BørneTelefonen »Det er mig der rydder op og gør rent (…) jeg tør ikke få venner med hjem og sove hos mig, når min mor og far vælter fulde rundt midt om natten. Hvis jeg blander mig, kalder de mig bare møgunge og kælling!«

31 % af børn med alkoholproblemer i hjemmet har i skolen svært ved at genvinde koncentrationen, hvis de først er blevet forstyrret.
Det samme gælder for 14 % blandt de andre børn.

Skolemonitor bringer i dag et indlæg, jeg har skrevet om nogle af de børn og unge, der har det allersværest – og om skoler og daginstitutioners mulighed for at gøre en positiv forskel for langt flere af dem. Fordi i dag er det desværre mange af de børn, der bliver mødt med skældud i stedet for støtte og tryghed.
Hvilket i høj grad handler om fagpersonernes rammer og ressourcer.