Blog

Mine ord på skrift i 2021

af | 22. december 2021 | Daginstitution, Leder, Skole, Ungdomsuddannelse

2021 lakker mod enden. Her er et overblik over de ord, jeg i år har nedfældet om børn og unge, om relationer og rammer og om skolelivet med beskrivelser af praksis og anbefalinger til praksis og til beslutningstagere. Jeg skriver de mange ord, fordi jeg mener de er vigtige, og håbet er altid, at de kan bidrage til en positiv forskel for børn og voksne i skolen. Så jeg håber, der er nogen, der har lyst til at læse med 🙂

Artikler og indlæg:

Antologibidrag:

  • Professionspsykologi” – en vigtig antologi fra Aarhus Universitetsforlag redigeret af Kari Kragh Blume Dahl om et ofte overset aspekt af læreren, pædagogen, sygeplejersken og socialrådgiverens praksis – nemlig det personlige og psykologiske. Jeg har skrevet kapitlet Læreres følelser og relationskompetence
  • Flere fantastiske forbindelser” er en opfølger til klassikeren “Fantastiske forbindelser” med René Christensen ved redaktør-roret igen. Dafolo udgiver, og der er bidrag fra USA, Canada, England, Sverige og Danmark. Jeg har skrevet kapitlet Relationskompetencen.
  • Elevperspektiver” skaber rum for, at børn og unge kan komme til orde. Alle dem, som vi voksne, der arbejder med 0-18-årsområdet er så optagede af, men nogle gange glemmer at lytte til. Ditte Dalum Christoffersen og Micki Kaa Sunesen har sørget for antologiens røde tråd, og Klim har udgivet.
Det gode skoleliv” blev genoptrykt med ny forside. En af mine vigtigste bøger – skrevet sammen med Clarissa Corneliussen, Morten Kisendal Fabricius og Per Krull.
 
Relasjonskompetance” er udkommet på norske Capellen Damm.
 
Rigtig god læselyst – og ønsker til dig om et lyst og berigende nyt år.