Blog

Besøg på Iværksætter-Akademiet for Børn og Unge

af | 5. september 2021 | Highlight, Skole

Da jeg var barn, samlede jeg på brevpapir. I dag samler jeg på inspirationsskoler:-)

Skoler rundt på vores blå planet, der kan vise os skridt henimod en skole, der er god for alle børn og unge. Kloden og vores eget lille land er fyldt med lærere og pædagogers fantastiske praksis. Men ofte finder den praksis sted på trods af skolen som organisation – og ikke i kraft af skolen.

Vi har brug for, at hele skolen som organisation sikrer en værdifuld hverdag for hvert eneste barn, der hver dag møder op med sin taske og sine drømme.
I går besøgte jeg en sådan en inspirationsskole – der tager børns drømme alvorligt. Børnene dér elsker deres skole – Iværksætter-Akademiet for Børn og Unge.

Det forstår man godt, for hør hvad børnene bl.a. fortalte mig:

– “Her er frihed – man skal ikke bare sidde på en stol”
– “Man kan være kreativ i frie rammer, og jeg kan tænke selvstændigt”
– “Her lærer vi noget, man kan bruge til noget”
– “Her er ingen tests”
– “Her er runde borde, og vi må være sociale med hinanden”
– “Man kan virkelig være sig selv, og lærerne er ligesom en mentor, der hjælper os med at finde ud af, hvem man er”
– “De voksne skælder ikke ud, men hjælper og beroliger os. Og de prøver at gøre vores fremtid bedre”

Lokalerne er inspirerende, hyggelige og tilgodeser alle mulige måder at blive klogere på verden. Børn i mange aldre er sammen.

Dagen på IVA starter med morgenrefleksion. Derefter 1 times leg og motion. Lidt spisning. Fordybelse i fælles og egne projekter – i går bl.a. cykelværksted, indsigt i vandets kredsløb med indsamling af penge til vandbrønd i Gaza og kagebagning. Efter frokost er der fortsat fordybelse og derefter 1 times ro og afspænding. Dagen slutter med, at alle gør rent og rydder op sammen.

Børnene har plantet grønt og krydderurter i højbede, og Julie Schneekloth Friis Nielsen og jeg var så heldige at få serveret en af årets første agurker.

Kontakt endelig IVA på kontakt@iv-akademiet.dk – og bliv vist rundt af glade børn og unge, der er så stolte af deres skole.